zaslubiny

Wesele jest ważnym wydarzeniem w życiu. Każda młoda para pragnie, aby ich ślub był niezapomnianym dniem. Dlatego w dniu wesela często wynajmowane są hotelowe restauracje w których jest ono urządzane. Często również w hotelu meldowani są goście weselni na kilka dni przed samym weselem. Potrzebna jest wtedy organizacja obiadów, wesel i czasami poprawin. Wszystko musi być dopięte na ostatni guzik. Organizacja wesela wiąże się z przygotowaniem sali, czyli ustawienie i udekorowanie stolików, zrobienia miejsca dla zespołu, orkiestry lub DJ-a oraz przygotowaniem jedzenia.

Młoda para może zdecydować się na kilka wariantów np. na szwedzki stół lub pierwsze, drugie danie oraz deser. Często wybierane są obie opcje. Do przygotowania jedzenia potrzebny jest odpowiedni sprzęt gastronomiczny będący na wyposażeniu hotelowej kuchni. Bez wątpienia rzeczy takie jak garnki, patelnie lub naczynia żaroodporne muszą być odpowiednio duże, aby umożliwić gotowanie dla dużej ilości osób. Dodatkowo kucharze powinni być dobrze zorganizowani, aby wszystko szło szybko i sprawnie.