Jednym z najtrudniejszych dylematów, przed jakimi staje przedsiębiorca z branży gastronomicznej, który oferuje posiłki w swoim lokalu, jest rozsądzenie pomiędzy potrzebami kuchni i sali. Innymi słowy, dysponując określonym budżetem musi on urządzić w odpowiedni sposób salę i musi kupić właściwy sprzęt gastronomiczny. Bez żadnego z tych elementów się nie obejdzie, ale jak znaleźć tutaj najlepsze rozwiązanie?

Złotego środka nie ma i każda z propozycji może się okazać błędna. Wszystko zależy od charakteru prowadzonego biznesu, ale często sprawdza się podejście, według którego najpierw należy zadbać o kuchnię, a potem o salę. Kolejność działań spowodowana jest tym, że kuchnia powinna być najtańsza z możliwych, która pozwoli działać sprawnie i dostarczyć posiłki o akceptowalnej jakości. Wszystkie pieniądze tu zaoszczędzone należy następnie zainwestować w komfort klienta, ponieważ znacznie więcej osób je oczami, niż kubeczkami smakowymi i średni posiłek w ładnym lokalu wygrywa z dobrym, posiłkiem w brzydkim miejscu.

piec